Hoe maak je gezonde IJsthee

IJsthee van echte losse thee is niet alleen heel lekker. Het is ook nog eens gemakkelijk en gezond! Hoe werkt het? Voor 1 liter heerlijke IJsthee heb je 12 tot 15 gram thee nodig, afhankelijk van de methode en natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur. Hoe meer thee, hoe sterker de smaak.

Er zijn meerdere methodes voor het zetten van IJsthee. Wij leggen de drie makkelijkste methodes hieronder aan je uit. Daarnaast kun je altijd nog vers fruit toevoegen voor extra smaak en een leuke uitstraling. 

Onze ijsthee smaken

Onze ijsthee is gemaakt van echte biologische losse thee. Met deze thee maak je dus een gezonde en lekkere ijsthee. We hebben de keuze uit twee heerlijke smaken: Perzik en Sinaasappel – Citroen. Kies je smaak en maak snel je eerste echte ijsthee.

Perzik

IJsthee zetten perzik

Sinaasappel - Citroen

IJsthee zetten sinaasappel citroen

Hoe zet ik ijsthee?

Cold Brew

De Cold brew methode is de eenvoudigste methode om zelf lekkere ijsthee te zetten. Hiervoor zijn geen moeilijke recepten nodig. Je hebt alleen wel even geduld nodig, want het duurt eventjes voordat het koud genoeg is te drinken.

Bij de Cold brew methode zet je 1 liter kokend water. Vervolgens laat je 12 – 15 gram thee gedurende 10 minuten trekken in het water. Zet de ijsthee vervolgens in de koelkast tot hij koud genoeg is om te drinken. 

Shock Brew

Wanneer je snel een lekkere koude ijsthee wilt drinken is de shock brew methode de beste manier. Zet de thee zoals je gewend bent (12 – 15 gram thee), maar dan slecht met de helft van de gewenste hoeveelheid water. De andere helft vul je aan met ijsblokjes. Tip: 1 gram ijs staat gelijk aan 1 ml water.

Doe de juiste hoeveelheid ijsblokjes in een glas of kan en schenk vervolgens de warme thee hier overheen. Het is ook mogelijk om koud water toe te voegen in plaats van de ijsblokjes. Let wel, de ijsthee dient dan nog wel verder afgekoeld te worden in de koelkast zoals bij de 1e methode. 

Chilled Brew

Een perfect glas ijsthee creëer je met de chilled brew methode. Hierbij zet je een extra sterke thee met +/- 15 procent meer thee dan gebruikelijk. Vervolgens laat je de thee lichtelijk afkoelen om deze vervolgens te schenken in een glas met ijsblokjes. 

Ingredienten

Perzik

Zwarte thee* (China), zwarte thee Assam* (India), hibiscusbloesem*, natuurlijk perzikaroma, sinaasappelschil*, perzikstukjes* (3,1%), steviabladeren*, sinaasappelolie*. *uit gecontroleerde biologische teelt

IJsthee Perzik Ingrediënten
IJsthee Sinaasappel Citroen Ingrediënten

Sinaasappel – Citroen

Rooibos* (Zuid-Afrika), sinaasappelschil* (4,4%), citroenschil* (3%), sinaasappelolie*, citroenolie*, steviabladeren*. *uit gecontroleerde biologische teelt 

Winkelwagen